Tanácsok a klíma telepítéshez

klima, klíma beszerlés, klima telepítés

Légkondicionáló nélkül már nem lehet nekivágni egy nyárnak. A készülék kiválasztását a klíma telepítése követi. Hová kerüljön?

A készülék beltéri egységének meg kell találni azt az ideális helyet, ahol maximális hatékonysággal képes a hűtést elvégezni. 

Milyen szempontok határozzák meg a készülék helyét?

  1. Általánosságban elmondható, hogy a beltéri egységnek körülbelül 80 cm hosszúságban van szüksége szabad helyre. Nem szabad túl közel elhelyezni a plafonhoz, inkább lefelé a falon hagyni kell 15-20 centimétert. Ez biztosítja, hogy a klíma szellőzése zavartalan legyen.
  2. Olyan helyet kell találni a beltéri elemnek, ami a lehető legközelebb található a kültéri elemhez. Minél messzebb vannak egymástól, annál hosszabb csövezéssel kell összekötni őket, ez pedig a hatékonyság rovására megy.
  3. Az egy terű ingatlanoknál könnyebb dolga van a szakembernek, mert csak fel kell szerelni a klímát. Ahol viszont több szoba van, ott el kell dönteni, hogy melyikbe kerüljön a berendezés. Ajtóval szemben telepítve el lehet érni, hogy egyszerre több helyiségbe is jusson hideg levegő. Minden ingatlanban a legnagyobb térbe érdemes klímát telepíteni. Ha több ilyen is van, meg kell fontolni a több, kisebb készülék telepítését.
  4. A hideg levegő lefelé száll, ezért közvetlen ágy, kanapé, étkező asztal közelébe ne kerüljön klíma. Nyílászáró közelében jobban ki lehet használni a készülék hűtő munkáját anélkül, hogy a levegő visszaáramolna.
  5. A lakás legmelegebb pontjához közel érdemes a készüléket felszerelni, mert innen indítva a hűtést, a legnagyobb hatásfokot lehet elérni. A tökéletes komfortérzet megteremtéséhez optimális helyen felszerelt klíma kell a nyári hónapok idejére.

A klíma beszerelésével mi még nem végeztünk, a csapatunkat a klíma karbantartásához is segítségül tudja hívni. Forduljon hozzánk, ha még nincs készüléke, de sürgőssé vált a telepítése vagy a meglévő légkondicionáló működésének ellenőrzése fontos Önnek! A közzétett elérhetőségeinken minden információt megtudhat a szolgáltatásainkról.

 

Amennyiben kérdése van valamely szolgáltatásunk kapcsán, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Kapcsolat