Milyen szempontokat tanácsos mérlegelni klíma vásárlás előtt?

klima, klíma beszerlés, klíma szerelés, Klímaberendezés, Klímatelepítés

A klímaberendezések rengeteget hozzátesznek az ingatlanok komfortjához. A napjainkban kapható készülékek szinte egész évben gondoskodnak a kellemes hőérzetről. Különösen a nyári forróságban nyújtanak segítséget, általuk elviselhetőbb a kánikula, így az emberek megőrizhetik a jó közérzetüket a szélsőséges időjárás közepette is.

Ahhoz, hogy a használók a klímák minden egyes előnyeit megtapasztalhassák, fontos, hogy körültekintőek legyenek a kiválasztás során. Több szempontot is mérlegelni kell a végső döntés előtt, így végül egy hasznos, valóban minden igényt kielégítő berendezés kerülhet beszerelésre.

A klímavásárlás nagy pénzügyi ráfordítást igényel, ezért sem mindegy, hogy a vevő milyen készüléket fog kiválasztani.

Vedd figyelembe a szoba méretét!

A szoba méretéhez igazított légkondicionáló tud a leghatékonyabban működni. Nem véletlen, hogy klíma telepítés előtt helyszíni felmérésre van szükség, aminek keretein belül a helyszínre érkező kollégánk ezen adottságok alapján szokta meghatározni hány kW-os berendezésre van szükség az optimális működéshez.

Amennyiben a klíma kapacitása túl nagy vagy kicsi, a berendezés nem tudja megfelelően lehűteni a szobát, és még a fogyasztás is nőhet.

Az ablakok elhelyezkedése is lényeges szempont

A nyílászárók elhelyezkedése is hatással lehet a klímák működésére. Ha az ablakok elhelyezkedése nem megfelelő, és nehéz szellőztetni is, akkor a klíma lamelláinak beállításával javíthatod a levegő áramlását a helyiségen belül.

Foglalkozz a zajszinttel!

A klíma használatának nem szabadnak zajosnak lennie, hiszen sokszor hálószobában is szükség van a légkondicionálókra. Szerencsére a gyártók tudják, hogy ez mennyire lényeges tényező, ezért több csendes, halk készülék van már a piacon, amelyekkel javasolt megismerkedni. A legideálisabb, ha a készülék zajszintje 40 dB alatt van.

Mindezeken kívül számít még az, hogy műemlékvédelem alatt álló épületről van szó, és fontos foglalkozni még a funkcionalitással is.

Készülj velünk a nyárra, akciós klímáink között biztosan megtalálod azt, ami megfelel az elvárásaidnak! Precízek, pontosak vagyunk, garantáljuk, hogy elégedett leszel a munkánkkal. A klímákat beszereléssel együtt biztosítjuk, így itt mindent egy helyen intézhetsz.

Bővebb információkért vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!