Otthonfelújítási Program július 1-től

Budapest, hőszivattyú, hőszivattyú árajánlat, hőszivattyú telepítés, hőszivattyú vásárlás, ingyenes helyszíni felmérés, otthonfelújítás, otthonfelújítási program

Az otthonfelújítási program keretében a kormány kamatmentes kölcsönnel és vissza nem térítendő támogatás kombinációjával segíti, ösztönzi a családi házak energetikai korszerűsítését. 
Sajnálatunkra a split klímák kimaradtak a támogatásból, viszont módosítás történ és ennek keretében a hőszivattyúk viszont bele kerültek. 

Igyekeztünk összegyűjteni azokat az információkat amiket eddig tudunk a nem sokára induló programról.

Az 1990 vége előtt használatbavételi engedélyt kapott családi házak energetikai korszerűsítésére a kormány döntése alapján még kedvezőbb feltételekkel igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kamatmentes kölcsön.

Az európai unió forrásból biztosított, 108 milliárd forintos keretösszegből a becslések szerint mintegy 20 ezer lakóépületen valóulhatnak meg a fejlesztések.

A legtöbbeket érintő újdonságok a következők:

  • A futamidő a korábban tervezett 8 évről a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 12 évre emelkedett. A havi törlesztőrészlet így az előzőleg kalkulált 25-36 ezer forinttal szemben 14-25 ezer forint lehet, e többletkiadás tehát még nagyobb arányban, akár teljes egészében is megtérülhet a családok rezsijének csökkenésében.
  • Sokak kérésére, közöttük szakmai szervezetek felvetésére is bekerült a támogatható tevékenyések közé a hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése.
  • Új, korszerű, műanyag szerkezetű nyílászáró mellett a fa szerkezetű nyílászárók beszerelése is támogatott.
  • Az EPS hőszigetelés mellett a kőzetgyapot hőszigetelés is a támogatott építési anyagok közé került.
  • A saját forrásba beszámíthatóvá vált a lakástakarékpénztári megtakarítás. 
  • A 30 százalékos energia-megtakarítás elérése érdekében az elszámolható saját forráson felül további el nem számolható egyéb forrás is felhasználható az ingatlan korszerűsítéséhez. 
  • A családok számára kedvezően módosult a vissza nem térítendő támogatás arányának megállapításához kapcsolódó jövedelemszámítás módja is. A jövedelem szint meghatározása során figyelembe veszik az igénylővel egy háztartásban élő, eltartott gyermekeket.

otthonfelujitasi1-684851

A Hőszivattyús hűtés-fűtés előnyei és környezetbarát jellege.

Mi is az a hőszivattyú?
A hőszivattyú egy olyan berendezés, amely képes hőt szállítani egyik helyről a másikra, attól függően, hogy éppen hűtésre vagy fűtésre van szükség. Működési elve a hűtőgépekhez hasoló, de fordított irényban is működik: télen hőt vesz fel a környezetből (levegőből, vízből vagy a talajból) és azt a belső térbe juttatja, míg nyáron a belső térből elvonja a hőt és a környezetbe adja le.

Előnyei:

Energiahatékonyság: A hőszivattyúk jelentős mértékben hatékonyabbak a hagyományos fűtési és hűtési rendszereknél, mivel nem állítanak elő hőt, hanem csak áthelyezik azt. Egy jó minőségű hőszivattyú akár 4-5-ször több hőt képes előállítani, mint amennyi elektromos energiát felhasznál, így akár 75-80%-kal kevesebb energia felhasználásával érhető el ugyanaz a hőmérséklet.

Költséghatékonyság: Az energiahatékonyság következtében a hőszivattyús rendszerek üzemeltetési költségei alacsonyabbak lehetnek, mint a hagyományos fűtési és hűtési rendszereké. Bár a kezdeti beruházási költségek magasabbak lehetnek, a hosszú távú megtakarítások gyakran ellensúlyozzák ezt.

Sokoldalúság: A hőszivattyúk képesek mind fűteni, mind hűteni, így egyetlen rendszerrel megoldható mindkét feladat. Ez különösen előnyös lehet olyan helyeken, ahol mindkét funkcióra szükség van.

Kényelmi szempontok: A hőszivattyúk általában csendesebbek és egyenletesebb hőmérsékletet biztosítanak, mint a hagyományos fűtési és hűtési rendszerek. Emellett lehetőség van zónás fűtésre és hűtésre, ami tovább növeli a kényelmet.

Alacsonyabb szén-dioxid kibocsátás: Mivel a hőszivattyúk hatékonyabbak és kevesebb energiát használnak, csökkentik a szén-dioxid kibocsátást. Ha a felhasznált elektromos energia megújuló forrásból származik (pl. nap- vagy szélerőművek), akkor a hőszivattyúk üzemeltetése szinte teljesen karbonsemleges lehet.

Megújuló energiaforrások használata: A hőszivattyúk képesek a környezeti energiát (levegő, víz, talaj) hasznosítani, amely megújuló energiaforrásnak tekinthető. Ezáltal csökkentik a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőséget és elősegítik a fenntartható energiagazdálkodást.

Minimális környezeti hatás: A hőszivattyúk telepítése és működése kevésbé befolyásolja a környezetet, mint a hagyományos fűtési és hűtési rendszereké. Nincsenek helyi kibocsátások, mint például füst vagy káros gázok, amelyek károsítanák a levegő minőségét.

Cégünk csak is megfelelő hőszükséglet és gépészeti terv számítása után vállal hőszivattyú telepítést és árajánlatot is ezen dokumentumok birtokában tudunk adni. Tudunk ajánlani szakembert aki elvégzi ezeket a számításokat és elkészíti a tervet.

A hőszivattyúk különböző típusai állnak rendelkezésre, attól függően, hogy milyen célra kívánják őket használni.

Tanácsadással, bővebb információkkal kapcsolatban forduljatok vezető szerelőnkhöz Dániel Tamáshoz, az alábbi elérhetőségen: 06-30-506-62-91.

Teljes körű ügyintézés a vásárlástól a telepítésig.

Klíma és Villanyszerelés Budapest és vonzáskörzetében, ingyenes helyszíni felméréssel, tanácsadással, gyors ajánlattal.

Dánielné Porkoláb Ágnes
Ingyenes helyszíni felmérés időpont egyeztetés, árajánlat kérés
Telefon: +36 30 389 9042
E-mail: 
dtworldgeneralkft@gmail.com

Dániel Tamás 
Klíma és Villanyszerelő 
Telefon: +36 30 506 6291
E-mail: 
dtworldgeneralkft@gmail.com

Bemutatótermünk címe: 1202 Budapest, Fiume utca 58. A épület fszt. 7. (Madison Lakópark)
Nyitva tartás: H-P 8-11 12-16 óráig, Sz-V zárva tartunk.

Hívjon minket bizalommal!

Kövessen minket Fb oldalunkon is